Akta.ba: Oaza kreativne inspiracije: Otvoren novi Hobby Art Megacentar u Sarajev

U prisustvu mnogobrojnih gostiju iz BiH i regiona u Sarajevu je otvoren novi Hobby Art centar - megacentar , treći u nizu.

Na ovaj način glavni grad BiH postao je  bogatiji za jedan vrhunski centar, koji će hobistima i umjetnicima omogućiti jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i materijala na jednom mjestu, kao i velikom izboru kreativnih radionica.

Direktorica Hobby art centra Adisa Tufo kazala je kako otvaranje nove poslovne jedinice u centralnoj gradskoj zoni smatra normalnim slijedom svih njihovih dosadašnjih aktivnosti, kojih u ove dvije i po godine, od kada postoji Hobby art centar, ima veoma mnogo.

"Svjedok sam da su mnogi  svoje hobije pretvorili u svoje biznise. I ta priča ne prestaje. Trudimo se da budemo inovativni i da svemu ovome što radimo damu neku našu, bosansku notu i da, pored usvajanja svega što donosi napredak i modernizacija,  radimo na očuvanju naših tradicija, naših tradicionalnih zanata i rukotvorina. Sarađujemo sa umjetnicima iz cijelog regiona: Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Srbija, Turska i Grčka. Smatramo se  apsolutnim liderima u ovom poslu", kazala je Tufo.

Tea Jurković iz Hrvatske, jedna od rijetkih certificiranih OSP instruktora u regionu i specijalna gošća na svečanom otvaranju kaže da joj je netko prije samo dvije i po godine rekao kako će jedna vizija i ogroman entuzijazam prerasti okvire klasičnog hobizma i zainteresirati tolike ljude da se uključe u divnu priču gospođe Adise Tufo teško da bih povjerovala.

"Sada, u novootvorenom Hobby Art Centru svjedočim koliko je ta vizija imala smisla i koliko dobroga je donijela tolikim ljudima", kazala je Jurković.

Kreativnost nudi mnoge benefite koji će poboljšati kvalitet našeg života, na nama je samo da osluškujemo naš vlastiti unutrašnji kreativni glas te da mu se odazovemo.

 Adisa Lisovac, dipl.psiholog stalni je  posjetitelj Hobby art centra, kaže kako u potrazi za vlastitim balansom, njen unutrašni glas nije želio biti samo potrošač i konzumator, već kreator i inovator.

"Nisam željela kupiti sliku i unijeti boje u svoj dom, već ju naslikati i unijeti boje u svoj život. U trenutku kada sam prvi put otvorila vrata Hobby Art Centra znala sam ovo je moj svijet, ovdje želim biti ono što jesam, umazati ruke, probuditi dijete u sebi, zaboraviti na norme i okvire. Od tog dana redovito svraćam", kaže Adisa Lisovac.

Na svečanom otvaranju novog MEGA Hobby art centra predstavljeni su novi trendovi iz kreativnog sektora, kao i hobi tehnike i grupne i individualne radionice.