Posjeta Turskoj: Na pomolu unikatne ideje u Hobby Art Centru originalne

Adisa Tufo, generalna direktorica ČIP sistema i idejni tvorac brenda Hobby Art Centar sa izvršnom direktoricom i našom voditeljicom kreativnih radionica Lejlom Tufo posjetila je prošle sedmice Republiku Tursku s ciljem razvoja i saradnje bosanskohercegovačkih i turskih privrednika.

Službenu posjetu organizovao je turski Centar za razvoj odnosa sa Bosnom i Hercegovinom „Bigmev“ za članice i Upravu Regionalne asocijacije poduzetnica „Poslovna žena“. Bosanskohercegovačke poduzetnice su imale priliku upoznati se sa radom, ostvarenim rezultatima, uspjesima kompanija koje djeluju u provinciji Bursa, tačnije gradovima Bursa i inegol, kao i u Istanbulu. Govorilo se o ženskom vođenju biznisa, ključnim aspektima za ostvarenje uspjeha u poduzetništvu sa Metinom Anilom predsjednikom Privredne komore Inegol i uspješnom poduzetnicom, predsjedicom odbora žena poduzetnica Privredne komore Bursa Nurca Ozdemir. A s tim u vezi održani su i B2B sastanci na kojima su se gospođe Adisa i Lejla pored kompanija iz elektrosektora susrele i sa kompanijama hobi sektora, gdje posebno ističu kreativnost i radinost žena Burse koje su posebno za ovu priliku pripremile izložbu svojih rukotvorina kojima su predstavile vlastite biznise, ali i ručno rađene unikate.

 

Prisjećajući se napisanog, gospođa Tufo navodi citat Karl Sagana koji je rekao da će nas mašta odvesti u svjetove koji nikada nisu postojali, te da upravo bez njih ni mi ne idemo nikamo – napominje da je na put krenula prvenstveno s ciljem razvoja ženskog poduzetništva, kao i zbog umrežavanja, povezivanja poslovanja, ali kreativnost gospođa koje je upoznala dalo joj je novu inspiraciju s kojom želi ojačati i Hobby Art Centar brend.