Tea Jurković šesti put gošća Hobby Art Centra i bh. kreativaca

Proteklog vikenda imali smo priliku i čast šesti put ugostiti u našim trgovinama, veliku prijateljicu Hobby Art Centra,  gospođu Teu Jurković iz Zagreba. Tea nam je još jednom pokazala da je s pravom smatramo liderkom u  krativnim art tehnikama na cijelom Balkanu.

Nevjerovatna je energija koju je i ovaj put pokazala na besplatnim prezentacijama, koje je održala u Hobby Art Centru-Megacentru na Marindvoru, ali i na radionicama na kojima su kreativke imale priliku da se same okušaju u novim tehnikama i radu sa drugačijim materijalima. 

U toku boravka u Bosni i Hecegovini Tea je posjetila obje naše trgovine - u Sarajevu i Mostaru.  

U gradu na Neretvi,  naš kreativni centar je posjetila i novinarska ekipa BHTV1. Novinari su željeli razgovarati sa gospođom Jurković i napraviti prilog za emisiju, koja se emituje svakog radnog dana na javnom servisu u popodnevnim satima, pod nazivom “U programu ste”. 

Ova poduzetnica iz Hrvatske već pune četiri godine krči svoj poslovni put, u čemu joj, rame uz rame, stoji i suprug Neven. Vlasnica je galerije “Hobbychic”, mjesta gdje izlaže i prodaje svoje radove, ali i redovno održava kreativne radionice. 

“Sarajevo, kao i cijela Bosna i Hercegovina, me svaki put iznova oduševi i obraduje količinom kreativnosti i pozitivne energije, koju u ovolikoj mjeri nigdje drugo ne srećem,” izjavila je pri odlasku naša gošća, te dodala da je očekujemo opet nakon Uskrsa. 

Naravno da se radujemo toj najavi, a do tada obećavamo puno rada, novih tehnika i repromaterijala i naravno - novih gostovanja u Hobby Art Centru.