O nama

Hobby Art Centar Sarajevo započeo je sa radom krajem oktobra 2013. godine nakon uočavanja potrebe za popunjavanjem ponude za kreativce, umjetnike i hobiste. Želja nam je bila omogućiti kreativcima jednostavan pristup širokoj paleti proizvoda i materijala na jednom mjestu.

Našu ponudu stalno proširujemo i nastojimo prilagoditi zahtjevima klijenata čije sugestije uvijek rado primamo. Istovremeno, putem prezentacija, radionica i kurseva želimo olakšati upoznavanje s raznim hobby materijalima i tehnikama.

Bilo da želite da slikate, napravite neki novi predmet, pogodan i za svakodnevno korištenje ili želite da promijenite neki stari komad namještaja, u našem Centru ćete dobiti kako savjet, tako  i potrebne materijale, da svoju zamisao uspješno sprovedete u djelo.

Hobby Art Centar nudi različite individualne i grupne radionice za odrasle, ali i one najmlađe. Obrađujemo decoupage tehniku, salvetne tehnike na drvetu, staklu, tekstilu, One Stroke Painting, slikanje na svili, klasicnocrtanje i slikanja, ebru – slikanje na vodi, izrada nakita, enkaustiku, rad na foliji i scrapbooking. Pored domaćih učesnika, Centar ugošćuje i regionalne kreativce i stručnjake koji donose nove trendove i savjete iz kreativnog sektora. Radionice se stalno osvježavaju i osmišljavaju tako da svako ponešto može naći za sebe.

Također, organizujemo proslave dječijih rođendana - a tema radova može biti po vašem izboru - od likova iz crtića, cvijeća ili bilo čega drugog što vaše dijete voli i želi.

Možete nas pronaći u Sarajevu. Naš Creative Corner ili Megacentar nalazi se na Marijin Dvoru, u ulici Valtera Perića, a pored maloprodaje, nudimo i mogućnost veleprodaje u našem sjedištu na Ildiži, ulici Edhema Eke Džubura 48D, Pejton. 

Prodajni objekat na Pofalicima, Kolodvorska 3, trenutno je u fazi adaptacije i ubzro će svojim kupcima otvoriti svoja kreativna vrata.

Na ovim stranicama želimo vam predstaviti našu ponudu, pokazati različite tehnike i mogućnosti rada s hobby , te time probuditi vašu kreativnost. Svaki vaš prijedlog bit će nam novi poticaj i izazov kako bi i ubuduće što bolje razvijali našu ponudu prema vašim željama.

Vama smo na usluzi svakim radnim danom, osim nedelje od 9 do 21h.

Želite li probati nešto sasvim novo, napraviti novi ukrasni predmet za vaš dom ili možda pokloniti nekome originalni poklon, mi smo pravo mjesto koje trebate posjetiti – VAS Centar kreativnosti, ljepote i dobrog raspoloženja – HOBBY ART CENTAR.